ERP Yazılımları

Muhasebe Entegrasyonu Nedir?

Z

Bu yazımızda muhasebe entegrasyonu nedir sorusunu cevaplıyor olacağız. Muhasebe entegrasyonu, günümüzde e-ticaret üzerinde faaliyet gösteren işletmeler için oldukça geniş avantajlara sahip olan önemli bir süreçtir. Bir işletmenin e-ticaret platformlarıyla gerçekleştireceği muhasebe entegrasyonu, bir pazaryeri entegrasyon programı aracılığıyla sağlanır. Bu entegrasyon sürecinin tamamlanması genellikle bir ERP Yazılımı altyapısı gerektirmektedir.

Bildiğiniz gibi çevrimiçi ortamlar üzerinden gerçekleştirilen alışverişler son dönemlerde oldukça arttı. Bu durumun en büyük etkenleri arasında pandemi sürecinin dünyanın ekonomik düzenini derinden etkilemiş olmasını gösterebiliriz. Tabi ki e-ticaret platformlarının bu döneme hazırlıklı olmaları da insanların alışveriş alışkanlıklarını bu kadar hızlı bir şekilde değiştirebilmelerinde önemli rol oynamıştır. Peki, sizin işletmeniz de bu büyük dijital dönüşüme yeteri kadar hazırlıklı mı? Eğer değilse de endişe etmeyin. İşletmenizin bu sürece daha kolay ve hızlı bir şekilde uyum sağlayabilmesine yardımcı olacak muhasebe entegrasyonu süreci ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi yazımızda bulabileceksiniz. Haydi öyleyse muhasebe entegrasyonu nedir sorusunu cevaplayarak yazımıza başlayalım. Daha sonra ise bir pazaryeri entegrasyon programının nasıl çalıştığını da detaylı olarak ele alacağız.

Muhasebe Entegrasyonu

E-ticaret platformlarında faaliyet gösteren işletmeler için kritik bir öneme sahip olan muhasebe entegrasyonu nedir? İşletmeler için e-ticaret platformları üzerinden alınan siparişlerin takibini ve işlemlerini iki ayrı platform üzerinden gerçekleştirmek kolay bir süreç değildir. Muhasebe entegrasyonu da işletmelere bu konuda yardımcı olan bir e-ticaret entegrasyon sürecidir. Muhasebe entegrasyonu sayesinde işletmelerin e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştirdikleri satış işlemleri aynı anda muhasebe programları üzerinde de işlenir. Yani, işletmenizin kullanmakta olduğu muhasebe yazılımı ile e-ticaret platformları arasında tam bir senkronizasyon sağlanır. Bu sayede işletmeler her sipariş alındığında ilgili süreçlerin muhasebe programlarına ayrı ayrı girişini yapmak zorunda kalmaz. Peki, muhasebe entegrasyonu işletmelere başka hangi süreçlerde kolaylıklar sağlıyor?

Muhasebe entegrasyonu sayesinde işletmeler, satış işlemlerinin yanı sıra gelir ve gider takibi gibi işlemlerin de kontrolünü gerçekleştirebilir. Bu sayede işletmeler, e-ticaret platformlarında yapmış oldukları satışları muhasebe programları üzerinden de kolayca takip edebilir ve yönetebilirler. Muhasebe entegrasyonu işletmelere birçok farklı konuda da avantajlar sağlamaktadır. Haydi öyleyse şimdi bu avantajları biraz daha yakından inceleyelim.

Muhasebe Entegrasyonunun Avantajları

Pazaryeri entegrasyon programı sayesinde her şeyden önce ürün ekleme işlemlerinizi çok daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Diyelim ki mağazanıza her gün yeni ürün eklemeniz gerekiyor. İşte bu durumda bu işlemlerinizi otomatik olarak hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, çevrimiçi mağazanıza eklemiş olduğunuz bu ürünlerin bilgilerini güncellemek için de farklı programlara ihtiyaç duymazsınız. Çevrimiçi mağazanızda bulunan ürünlerin fiyatlarını, stok bilgilerini ve açıklamalarını bu sayede tek bir program üzerinden güncelleyebilirsiniz.

Pazaryeri entegrasyon programı işletmelere sipariş takibi konusunda da büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu sistem sayesinde yine tek bir program üzerinden hem siparişinizin teslimat sürecini hem de teslim edileceği zamanı takip edebilirsiniz. E-ticaret platformları için önemli olan bir diğer konu ise müşteri memnuniyetidir. Müşteri memnuniyetini sağlamak için eski usulle platform üzerinden iletişim kurmak zorunda değilsiniz. Kullanmış olduğunuz pazaryeri entegrasyon programı sayesinde hem müşteri taleplerini hızlı bir şekilde yanıtlayabilir hem de destek talep eden müşterilerinizle derhal iletişime geçebilirsiniz. Müşterilerinizin yapması gereken tek şey sizinle iletişime geçebilecekleri alana mesajlarını yazmak olacaktır. Bu mesaj anında sisteme düşer ve ilgili departmanlar program üzerinden bilgilendirilir.

Pazaryeri Muhasebe Entegrasyonu Programı Nasıl Çalışır?

Muhasebe entegrasyonu nedir sorusunu anlaşılır bir şekilde cevapladık. Öyleyse bir pazaryeri entegrasyon programı hakkında bilmeniz gerekenlere daha yakından bakalım. Bir pazaryeri entegrasyon programı nasıl çalışır? İlk olarak işletmelerin pazaryeri entegrasyon programı ile çevrimiçi mağazaları entegre edilir. Senkronizasyon sağlandıktan sonra ise program, çevrimiçi mağazanızdan gerçekleştirilen her türlü işlemi otomatik olarak kontrol eder. Diyelim ki bir müşteri çevrimiçi mağazanızdan bir ürün siparişi verdi. Pazaryeri entegrasyon programı, bu sipariş verilir verilmez işletmenize bildirir. Bu durum, sipariş gecikmesi, stokta olmayan ürünlerin satışının yapılması ve siparişlerin gözden kaçması gibi tüm olumsuzlukların önüne geçmektedir. Birbirine senkronize edilmiş sistemlerle çalışmayan birçok işletmenin stoklarında yeterli miktarlarda bulunmayan ürünleri defalarca satmaları sık sık rastlanan bir durumdur. Bu durum hem işletmenize ait envanterde karışıklık yaratacak hem de müşteri memnuniyetine büyük bir darbe vuracaktır. Bir pazaryeri entegrasyon programı ile sipariş verilir verilmez sistemden kontrolü sağlanır ve ilgili birimler siparişi derhal kargoya hazır hale getirirler. Böylece hem stoklarınızda meydana gelebilecek karışıklıkları önlemiş hem de müşteri memnuniyetini korumuş olursunuz.

Pazaryerinde Satılan Ürünlerin Faturası Otomatik Nasıl Kesilir?

Müşterileriniz çevrimiçi mağazanız üzerinden pratik bir şekilde sipariş verebilmektedir. Bu durum çoğu zaman sistemlerde bir sipariş yoğunluğuna da sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda her sipariş için el yordamıyla fatura düzenlemek işletmelere büyük bir iş yükü doğurmaktadır. Bir pazaryeri entegrasyon programı ise yoğunluk durumuna bağlı olmadan her bir sipariş için anında otomatik olarak fatura kesebilmektedir. İşletmelerin tek yapmaları gereken satış esnasında doldurulması gereken parametreleri programa yüklemektir. Ardından entegre edilmiş pazaryeri programınız bu parametreleri her bir sipariş için otomatik olarak kullanır. Böylece, hiçbir zahmete girmeden binlerce fatura bile oluşturabilirsiniz. Bu özelliğin en kullanışlı yanı ise pazaryeri entegrasyon programınızın faturaları düzenlerken kullanacağı parametreleri her zaman ve her yerden internet yoluyla belirleyebiliyor olmanızdır. Pazaryeri entegrasyon programınızın fatura düzenleme konusunda sağlamış olduğu bu yüksek kapasite sipariş yoğunluğu anlarında gerçekleşebilecek her türlü hatanın da önüne geçmektedir. Muhasebe entegrasyonu nedir konulu yazımızın sonuna gelirken, muhasebe programınızı çevrimiçi mağazanızla entegre etme konusunda profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyacağınızı da hatırlatmak isteriz. Bu gibi durumlarda birkaç alternatifi birden araştırmanızı ve sektörde tanınan firmalarla çalışmanızı tavsiye ederiz.